Velika oblanda
OBLANDE SA SOJINIM MLEKOM (posne)
Potrebno je: 800 g šećera, 500 g sojinog mleka u prahu, 200 ml vode, 250g margarina i 2 kesice vanilin šećera.
Priprema: šećer i sojino mleko u prahu sjediniti s vodom, pa kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati margarin i vanilin šećer, dobro izmešati, malo ohladiti i filovati oblande. Iseći sutradan kada oblanda dobro upije fil. Može se filovati i drugim filovima, posnim i mrsnim.
Oblanda Baton
Potrebno je: 600g šećera, 150g mlevenog keksa (posnog), 100g mlevenih oraha, 100g posne čokolade, 250g sojinog mleka u prahu, 250g margarina i 200ml vode.
Priprema: šećer i sojino mleko sjediniti sa vodom i prokuvati. Dodati keks, orahe, čokoladu, margarin i dobro izmešati. Kada se malo prohladi, filovati: ispuniti filom sve kanale batona, poklopiti ravnom oblandom i pritisnuti. Fil je dovolјan za oba batona. Iseći kolače tek sutradan. Može se filovati i drugim filovima, posnim i mrsnim.
Oblanda mala
OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA (posna)
Potrebno je: 400g šećera, 200ml vode, 150g mlevenih oraha, 150g mlevenog keksa (posnog), 100g posne čokolade i 250g margarina.
Priprema: Prokuvati šećer sa vodom, dodati margarin, keks, orahe i čokoladu. Dobro izmešati i toplim filom filovati oblande. Seći tek kada oblanda dobro upije fil. Može se filovati i drugim filovima, posnim i mrsnim.
Vafl oblanda
OBLANDA SA ĆETEN ALVOM (posna)
Potrebno je: 300g šećera, 70ml vode, 70g posne čokolade, 200g ćeten alve, 250g margarina.
Priprema: Prokuvati šećer sa vodom, dodati alvu, čokoladu i margarin. Sve to kuvati zajedno uz neprestano mešanje. Toplim filom filovati oblandu. Iseći sutradan. Može se filovati i drugim filovima, posnim i mrsnim.