Potrebno je: 35 komada Jestivih Korpica Dea Balkanina, 200g krema, 50g crne čokolade, 50g mlečne čokolade, 8 kašika mlečne slatke pavlake (bilјne), oko 40g pečenih lešnika (35 kоm).
Glazura: 200g mlečne čokolade, 4 kašike ulјa, 8 kašičica usitnjenih lešnika.
Priprema: Krem zagrejati u šerpici. Skinuti sa vatre. Dodati na kockice izlomlјenu mlečnu čokoladu i crnu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi (po potrebi još malo zagrejati). Umešati slatku pavlaku. Masa će se prvo naglo zgusnuti i delovati zrnasto, a mešanjem će se dobilti lepa glatka masa. Ukoliko masa ne postane glatka dodavati još kašiku po kašiku slatke pavlake dok ne postane glatka.
Potrebno je: 30 komada Јestivih Korpica Dea Balkanina.
Fil 1: 200g badema, 150g prаh šećera, sok od jedne veće pomorandže.
Fil 2: 400ml mleka, 4 kašike kristаl šećera, 1 kesica pudinga od vanile, 125gr maslaca, 2 kašike prah šećera, aroma vanile.
Još: 80g čokolade, 2 kašike ulјa.
Priprema: Bademe pre svega fino ogulite i zapecite u rerni da blago porumene i puste aromu. Ohladite ih pa ih fino samelјite. Fino mlevene bademe pomešajte sa prah šećerom, pa dodajte u to postepeno sok od pomorandže. Masu mesite rukama dok ne dobijete finu mekanu masu. Zavisno od toga kakva vam je pomorandža trebaće vam manje ili više soka. Bitno je da dobijete finu ujednačenu masu. Masu od badema rasporedite na onoliko delova koliko imate korpica. U svaku korpicu na dno stavite masu od badema, pa lagano prstima rasporedite prema ivicama, kao da oblažete korpicu bademom. 200 ml mleka i kristal šećer stavite u šerpu i na šporet da provri. U preostalo mleko rastvorite puding, pa kada mleko provri sjedinite sa mlekom. Mešajte dok se masa ne zgusne. Ostavite da se masa ohladi. Umutite penasto maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju dodajte aromu vanile. Dobijeni fil sipajte u veći špric, kao za tulumbe, pa time punite korpice. Napunjene korpice prelijte čokoladom otoplјenom na pari sa dve kašike ulјa.
Napomena: Ovaj kolač možete praviti i u posnoj varijanti, umesto mleka stavite 400 ml vode i 3 kašike biljnog mleka u prahu ili koristite gotovo sojino, palmino ili kokosovo mleko.
Potrebno je: 30 komada Jestivih Korpica Dea Balkanina, 100g suvih smokvi, 100g slatkog od smokvi, 100g suvih kajsija, 100g kandirane kore od narandže, 100g pečenih, mlevenih, oraha.
Priprema: Suvo voće dobro oprati, pa iseckati na sitnije komade. Smokve iz slatkog takođe sitno iseckati. Izmešati sve sastojke i po potrebi dodati nekoliko kašika soka od slatkog kako bi se dobila homogena smesa. Puniti korpice. Od ove količine se može dobiti oko 25-30 korpica, sve zavisi od toga koliko ih punite. Ukrasiti ih po želјi.