Uvrstili smo ih u proizvodni program 2010. godine. Posne su, kao svi naši proizvodi, s tim što uz osnovne sastojke sadrže i mаlu kоličinu šećera i soli, jer su korneti.
Osnovni sastojci: pšenično brašno, lecitin, šećer, bilјno ulјe, vanilin šećer, prašak za pecivo, kuhinjska so, soda bikarbona i prehrambene boje za obojene kornet čaše.
Rok upotrebe im je 18 meseci.
Po zahtevu kupca možemo ih raditi i bez dodatka soli i šećera, za namenu pečenja mafina i sličnih slanih i slatkih kolača, jer se u Kornet čašama može peći na temperaturi od 180 do 200 stepeni.
čaša je dimenzija Ø 65mm / Ø 35mm, dubina 40mm. Izrađujemo ih u varijantama: Natural i Mix a pakujemo u kesice po 15 komada. Na zahtev kupaca možemo ih pakovati i u Džambo varijanti od 1.200 (10×120) komada, kako natural tako i u boji po želјi, s tim što kupac obezbeđuje prevoz, jer su u Džambo varijanti lako lomlјive.
Mix varijanta je kombinacija neobojenih (natural) Kornet čaša i još 4 prirodne prehrambene boje: pink, karamel, zelena i žuta.
Ovo su jedine 4 prirodne prehrambene boje (sa dozvolјenim E oznakama), koje ne prave kancerogene materije prilikom pečenja kao što je slučaj sa veštačkim bojama, i u skladu su sa svim Atestima i propisima prihvatlјivim za pečenje vafl proizvoda. Svaki Atest naših proizvoda potvrđuje da je reakcija na veštačke boje negativna. -Atesti
Kornet Čaše su spakovane u bele komercijalne kutije (10 x 15 kom), a u transportnu kutiju spakovano je takvih 8 komercijalnih kutija. Komercijalna kutija se delimično otvara i takva je zgodna za izlaganje u rafovima prodavnica. -Transportno pakovanje
Kornet čaše namenjene, su pre svega, za sladoled: na točenje ili za posluženje sladoleda. Takođe možete brzo umutiti praškasti sladoled ili šlag, sipati u kornet čaše i zalediti u frizu.
Kao naše Jestive korpice, i Kornet čaše se mogu puniti raznim nadevima (slanim ili slatkim, posnim, mrsnim ili veganskim), u njima se punjenje može i peći ili zapeći. Mogu da se čokoladiraju i glaziraju na razne načine. Koriste ih domaćice, radionice za izradu kolača, firme koje se bave keteringom. -Video
KORISTAN SAVET
Ukoliko unutrašnjost Kornet čaša, pre punjenja premažete otoplјenim margarinom ili otopljenom čokoladom i ohladite u frizideru, vaša posluženja mogu duže ostati servirana, jer se Kornet čaše neće deformisati.
Kornet čaše sе sve više koriste za pečenje mafina i projanica, kako domaćice tako i pekari jer se u Kornet čašama može peći na temperaturi od 180 do 200 stepeni, a plehovi ostanu čisti!
Za ovo imamo foto i recepte. PROBAJTE !!! -Recepti