RAFAELLO 54 KOKOS KUGLICE (posne)
Potrebno je: 250g šećera, 60ml vode, 150g sojinog mleka u prahu, 200g kokosovog brašna, 125g margarina, 2 kesice vanilin šećera, 54 kom. lešnika.
Priprema: šećer i sojino mleko sjediniti sa vodom i kuvati na tihoj vatri. Dodati margarin, 100g kokosovog brašna, dobro izmešati i prohladiti. Tankim nožem skinuti poluloptice, puniti ih filom i sastaviti 54 loptice sa lešnikom unutra.
Potrebno je: 80g lešnik napolitanki, 110g celih lešnika, 180g krema, 1kom. Oblandi Rafaello.
Fil: Čokolada za kuvanje (oko 150g), po želјi, možete dodati nekoliko komada čokolade, 1 kašika (oko 15g) iseckanog lešnika.
Priprema: Uklјučite rernu na 180°C. Staviti lešnike na pleh i peći oko 10 minuta, mešajući nekoliko puta između. Kada su lјuske lešnika se odvojile, izvadite iz rerne. Budite oprezni kod pečenja lešnika da ne budi prepečeni jer tada postaju gorki. Uklonite lјusku sa lešnika (najlakši način je da uzmete šaku lešnika i utrlјate jedne o druge u ruci). Lešnike iseckati na sitne komade (ručno ili mogu u procesor hrane).
U činiji, izdrobite napolitanke i dodajte lešnike u krem. Rukama dobro izmešajte, dok ne postane gusta, sjedinjena smesa.
Napunite obe polovine Rafaello Oblandi:
Postavite jednu polovinu na ruku i nežno pritisnite zajedno. Ne primenjivati prekomernu silu da kuglice ne puknu.
Stavite u frižider na 2-3 sata.
Seći sa nožem (po mogućstvu sa većim nožem, npr. za hleb) rez. Kockice zatim secite sa manjim nožem tako da dobijete kuglice. Međutim, ako se desi da se kuglice razdvajaju, namažite ivice sa malo krema i pritisnite zajedno.
Rastopiti čokoladu i dodati 1 kašiku sitno seckanog lešnika. Kuglice umočite u čokoladu i položite ih na papir za pečenje. Ostaviti da se stvrdne (možete ga staviti u frižider).
Kuglice se mogu uvijati u zlatne ukrasne papire, možete ih staviti u jestive korpice, papirne korpice.